Aktualności
Specjalny Dzień Kulinarny w Radiu Kraków”
W ramach wycieczek organizowanych w Internacie w weekendy, w dniu 16 grudnia, pod opieką pań Małgorzaty Rajewskiej i Haliny Widomskiej wzięliśmy udział w imprezie „Specjalny Dzień Kulinarny w Radiu Kraków”. W hallu Radia Kraków odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem „Nie marnuj jedzenia, czasu, zdrowia, pieniędzy i zasobów naturalnych”.
Pod okiem Pań Ambasadorek Akcji „Nie Marnuj” oraz Szefa kuchni Restauracji L`atmosphere nauczyliśmy się wykorzystywać i gotować z kuchennych resztek. Dowiedzieliśmy się gdzie kupować zdrową żywność, jak robić zakupy z umiarem, aby nie marnować i wyrzucać jedzenia, jak zdrowo się odżywiać, jak z kuchennych resztek wyczarować kulinarne pyszności. Zrobiliśmy bardzo zdrowe chipsy wykorzystując skórki z jabłek, usmażyliśmy smaczne placuszki z jabłek na słodko i na ostro, którymi częstowaliśmy wszystkich uczestników warsztatów. Pyszna degustacja!
« powrót
-
Kategorie: Internat